Laatste nieuws

Laatste nieuws

donderdag 22 december 2016

Titel

donderdag 3 november 2016

Vacature Starter PR & Communicatie

Introductie leerwerkplek Prins27 is verantwoordelijk voor de exploitatie van het Koorenhuis, dé plek voor cultuurbeleving en talentontwikkeling in Den Haag. Wij zoeken een starter die ons kan ondersteunen bij de ontwikkeling en uitvoering van diverse pr/communicatietaken.

Omschrijving leerwerkplek Prins27 biedt een dynamische leerwerkplek aan, die vooral praktijkgericht is en veel ruimte biedt voor eigen initiatief en creatieve/vernieuwende ideeën. De volgenden aspecten kan je o.a. leren en verder ontwikkelen: •Ondersteunen en mede ontwikkelen van een communicatieplan •Ondersteunen en mede ontwikkelen van nieuwe visie/strategie voor positionering •Werkzaamheden en taken die voortvloeien uit vernieuwing, zoals aanpassen website, ontwikkelen pr voor nieuw horecaconcept, intern communicatiebeleid partners •Bijhouden pr werkzaamheden, zoals website, social media, persberichten

Omschrijving leerbedrijf Prins27: •zorgt voor beheer, onderhoud en ontwikkeling van gebouw, faciliteiten en dienstverlening •faciliteert/ondersteunt culturele, maatschappelijke en zakelijke activiteiten/evenementen •realiseert, o.a. door te faciliteren, ondersteunen en initiëren, een volledig en divers programma- en activiteitenaanbod •werkt samen met diverse culturele/zakelijke partners voor o.a. lessen, bedrijfsevenementen, voorstellingen, concerten en festivals.

Belangstelling? Voor deze functie wil Prins27 gebruik maken van de Startersbeurs regeling en zoekt daarom naar kandidaten die voldoen aan de gestelde voorwaarden (https://www.startersbeurs.nu/starters). Is dit het geval, stuur dan je motivatiebrief met CV uiterlijk 28 november a.s. naar info@prins27.nl. Voor meer informatie over de vacature neem je contact op met Sewan Mumcuyan (directeur), sewanmumcuyan@prins27.nl. Onze vacature op Startersbeurs kun je vinden op https://www.startersbeurs.nu/vacaturebank/2016/685/starter-pr-en-communicatie.

 

maandag 17 oktober 2016

De Betovering in het Koorenhuis 17 t/m 21 oktober

Deze week in het Koorenhuis: De Betovering - internationaal kunstfestival voor de jeugd 

 

Kijk voor het programma op http://www.debetovering.nl

 

vrijdag 16 september 2016

Nieuw in het Koorenhuis: toasted

Wat is toasted?

 

Een dik gesneden plak brood, met keuze in wit, mais of meergranen, belegd met toppings naar keuze en onder de grill bereid. Al trek?? Check de menukaart en kom snel proeven!!

 

woensdag 6 april 2016

Nieuwe directeur Prins27

Sewan Mumcuyan (1973) is per 4 april de nieuwe directeur van Prins27. Sewan werkte eerder onder andere bij Cosmic Theater, HAL4, WATT, Westfriese Bibliotheken en Mocca. Daarnaast is hij in diverse adviescommissies actief geweest, waaronder bij de Amsterdamse Kunstraad en RRKC. Momenteel vervult hij eveneens een bestuursfunctie bij Rialto in Amsterdam.

 

donderdag 14 januari 2016

Promotieclip Prins27

Ism het Haags Productie Bedrijf is er in 2015 nog een promotieclip gemaakt.

je krijgt een kijkje in de keuken bij onze partners en huurders.

https://vimeo.com/146116072

 

woensdag 6 januari 2016

Workshop Koninklijk Conservatorium | Snarky Puppy

Op 10 december 2015 j.l. vond bij ons in het theater een bijzonder evenement plaats waar wij best trots op zijn, Snarky Puppy gaf een workshop voor 100 studenten van de jazz afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

De band stond een dag later voor een uitverkochte grote zaal in het Paardvantroje, onze overburen.

 

maandag 7 december 2015

3FMSerious Request Actie ism Roc Mondriaan

lees verder

Studenten ROC Mondriaan organiseren kerstmarkt voor Serious Request

Het organiseren van een gezellige kerstmarkt voor een goed doel. Eerstejaars studenten van ROC Mondriaan School voor Sociaal werk en Maatschappelijke zorg gaan er helemaal voor.  Maandag 14 december van 15.00 - 18.00 uur kunnen bezoekers in het Koorenhuis aan de Prinsengracht 27 deelnemen aan allerlei activiteiten zoals haarstylen, tafeltennis, kaarsen maken en nog veel meer. Ook zijn er multiculturele hapjes, soep en dranken verkrijgbaar. Allemaal door de studenten zelf gemaakt. De opbrengst gaat helemaal naar 3FM Serious Request.

 

lees verder

woensdag 30 september 2015

Aerial Yoga bij ons onder de balken

Afgelopen zaterdag hadden we bij ons in onze nieuwe multifunctionele studio op de 2e etage een primeur.

De eerste Aerial Yoga workshop van DAY-studio, voor meer info check ook www.facebook.com/DAYstudio.nl

 

dinsdag 29 september 2015

Nieuwe Multifunctionele Studio op zolder

Afgelopen zomer hebben we bij ons niet bepaald stil gezeten, op onze zolderetage hebben wij een ruimte weten om te toveren tot een multifunctionele zaal.

Denk daarbij aan Aereal Yoga en Yoga, maar ook Theatersport, Beeldende kunsten of ruimte voor lezingen en presentaties. voor meer informatie, mail info@prins27.nl .

dinsdag 15 september 2015

Stijlkamer Koorenhuis na Renovatie

Onze Stijlkamer , een monumentale ruimte, is na renovatie afgelopen zomer weer beschikbaar als luxe vergaderruimte of mooie presentatieplek.

stuur een mail aan info@prins27.nl voor een offerte op maat.

dinsdag 11 augustus 2015

Samenwerking ROC Mondriaan

Dit komend seizoen is Prins27 samen met haar partners een structurele samenwerking aan gegaan met ROC Mondriaan. Leerlingen Sociaal Cultureel Welzijn van ROC zullen samen met onze partners de buurt in gaan om ook daar cultuureducatie de ruimte te geven.

 

dinsdag 11 augustus 2015

Welkom Haags Theaterhuis en I&ART

Vanaf komend seizoen zullen twee belangrijke Haagse aanbieders van cultuureducatie bij ons in het Koorenhuis kantoor houden, we zijn blij en trots ze welkom te mogen heten!

 

 

zaterdag 18 april 2015

Dansstudios te Huur.

lees verder

Wist je dat je bij ons in de ochtend daluren al een mooie ruime dansstudio huurt voor een prikkie?

lees verder

donderdag 9 april 2015

Open Huis dag NME foundation

EXTRA EXTRA NIEUWS FLITS

As zaterdag 11 april 2015 heeft de NME foundation zijn open dag, check de site van NME  voor meer informatie!

zondag 5 april 2015

in Memorium Robert Veen

Op 31 maart j.l. vernamen wij het tragische nieuws dat Robert Veen is overleden.

Zijn bijzondere persoon en groot talent zullen wij zeer missen en wensen zijn nabestaanden, familie en vrienden heel veel sterkte bij dit grote verlies.

www.jazzschooldenhaag.nl

 

 

vrijdag 13 maart 2015

Diversity Rocks Festival

lees verder

2103 Festival krijgt tweede editie: Diversity rocks! Het 2103 Festival is terug. Zaterdag 21 maart van 15:00 tot 03:00 wordt in het centrum van Den Haag de diversiteit van de stad groots gevierd met een nieuwe editie vol muziek, stand-up comedy en kunst.  

 

lees verder

vrijdag 13 maart 2015

Nieuw Popkoor Prestige bij Prins27

Nieuw showkoor in Den Haag!

Vanaf 1 juni gaat Popkoor Prestige Den Haag wekelijks repeteren in Het Koorenhuis: een prachtige, muzikale locatie met een schitterend theater. Het koor zal groot worden opgezet en biedt ruimte voor mannen en vrouwen in de leeftijd van 12 tot 65+. Zangervaring en noten lezen is niet nodig, plezier in samen zingen wel. Ons repertoire bestaat uit pop, rock en soul hits en onze optredens worden spetterend: met live band, choreografie en professioneel licht en geluid.

voor informatie ; www.popkoorprestige.nl/popkoor-prestige-den-haag

 

 

maandag 2 februari 2015

Aftermovie Rewire festival 2014

Afgelopen november 2014 vond het Rewire festival plaats op verschillende lokaties in de stad.

Wij zijn trots dat wij met onze recentelijk verbouwde theaterzaal ook deel mochten nemen aan deze editie.

in de link een aftermovie met sfeer impressies!

http://vimeo.com/117915425

woensdag 14 januari 2015

Nu ook Vedett bij ons!!

Vanaf volgende week kun je bij ons in het Koorenhuiscafe ook Vedett bestellen.

 

We hebben Blond en IPA op fles verkrijgbaar en daarnaast lanceren we ook het welbekende Duvel in een kleinere versie.

maandag 15 december 2014

Kerstweek bij Prins27 in het Koorenhuis

In de week van 15 t/m 20 december is er elke namiddag en avond wel iets te beleven bij Prins27 in het Koorenhuis, Check onze agenda voor meer informatie over de presentaties en concerten van onze huurders. www.prins27.nl/agenda

donderdag 11 december 2014

Cultuurschakel Debat 9-12 j.l.

Een hoge opkomst bij het debat met de wethouder Joris Wijsmuller.

en een uitleg over de website van Cultuurschakel aan de deelnemers!

Foto; Bart Versteeg

maandag 24 november 2014

Stichting De Syrische Hoop

lees verder

Kom ook in actie!


 

Hulp is hard nodig in Syrië! Help jij mee? Onschuldige burgers zijn het slachtoffer in deze verwoestende oorlog. Stichting ‘De Syrische Hoop’ zamelt kleding, schoenen, speelgoed en andere hulpmiddelen in. Als je particulier kunt inzamelen of via een school, vereniging of bedrijf; aarzel niet! De kinderen, vrouwen en mannen zijn jou dankbaar! Groot of klein, alles is welkom! Doe mee!

lees verder

zondag 9 november 2014

succesvolle editie Rewire Festival

lees verder

afgelopen weekend waren we met onze zaal en foyer onderdeel van het programma van het Rewire festival.

lees verder

dinsdag 28 oktober 2014

STATE-X Festival keert terug in Het Koorenhuis / Prins27

lees verder

Op 12 en 13 december 2014 vindt de elfde editie van het State-X New Forms festival plaats in Haagse Paard van Troje en Prins 27.

lees verder

dinsdag 23 september 2014

Nieuwe tribune Koorenhuis Theater

lees verder

Vorig jaar ontvingen wij een subsidie in het kader van onze nieuw verworven Buurthuis van de Toekomst status. Afgelopen zomer is door de Firma Jezet een telescopische tribune in onze theaterzaal geplaatst.

lees verder

maandag 22 september 2014

Expositie Grafische Werkplaats / Analoq

Met Festival Analog 2014 viert de Grafische Werkplaats Den Haag haar veertig jarig bestaan.

Er zijn exposities op het snijvlak van mode, design en beeldende kunst, maar ook lezingen en rondleidingen en de live performance van Hector en Wolf. Daarnaast is er ook het jongerenproject Valse Vlag waarbij jongeren zelf een tasje en een vlag bedrukken. De vlaggen worden van 3 t/m 15 oktober in Prins 27 tentoongesteld. De makers van de mooiste vlaggen krijgen tijdens de feestelijke opening op 3 oktober een prijs uitgereikt.

maandag 15 september 2014

Culturele instelling als klaslokaal

Prins27 is er trots op dat we in samenwerking met Theater aan het Spui en Korzo met onze vestiging het Koorenhuis de ruimte bieden voor dit waanzinnig leuke project.

Ism met Korzo en bijvoorbeeld het Haags Theaterhuis worden er wekelijks bij ons workshops theater en dans gegeven aan leerlingen van het Haags Montessori Lyceum en het Johan de Witt college.

donderdag 21 augustus 2014

Opera Carmen op Zuid57 in Theater Dakota

Wie kent er niet de bekende melodie van 'Toreador, en garde'? De melodie komt uit een van de bekendste opera's allertijden: Carmen van Georges Bizet. Van 17 tot en met 20 september zingen en spelen bewoners van het Haagse stadsdeel Escamp deze volksopera op een bijzondere locatie in Escamp: in de voormalige LTS aan de Meppelweg, speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd tot een spectaculair operadecor. De opera wordt volledig uitgevoerd, met koren, een orkest en solisten. Tegelijkertijd wordt het verhaal in het Nederlands toegelicht en er wordt zo gespeeld dat ook mensen die nog nooit naar opera zijn geweest het verhaal begrijpen en een fantastische avond zullen Opera Carmen – een verhaal over vrijheid – is onderdeel van het communityproject 'Temperament in Escamp' dat Dario Fo, ondernemers in de kunst dit jaar uitvoert met en voor de bewoners van stadsdeel Escamp. Er wordt al maanden hard gerepeteerd en half september is het dan eindelijk zover: een grote groep mensen, jong en oud, uit de wijken en omgeving van Escamp staan in de LTS aan de Meppelweg 339 met hun eigen opera samen met de zangers van theaterkoor Dario Fo! Kaarten zijn verkrijgbaar bij Theater Dakota, 0703265509 of www.theaterdakota.nl. Meer informatie vindt u op www.temperament-escamp.nl.

woensdag 20 augustus 2014

Expositie Omar Chennafi in het Koorenhuis

Omar Chennafi (1984) is een jonge Marokkaanse fotograaf, geboren en getogen in Fez. Zijn liefde voor fotografie is ontstaan doordat een vriend hem een camera gaf om uit te proberen. Dit experiment maakte iets los in Omar, zoals hij zelf zegt. Vanaf dat moment was hij meteen verkocht. Zijn foto’s zijn geselecteerd en uitgebracht door Time Magazine en ook is hij gekozen als officiële fotograaf voor het internationale prestigieuze evenement van Fez, Fez World Sacred Music Festival. In Fez zit Omar niet stil, hij geeft fotografie cursussen, hij organiseert culturele evenementen en heeft hij een club opgezet om de jeugd in Fez meer bewust te maken van hun leefomgeving en het milieu.

Fez is de intellectuele en culturele hoofdstad van Marokko. De levendige oude medina staat nooit stil. Het straalt een soort energie uit, waaruit Omar veel inspiratie haalt. Fez is ook Marokko’s best onderhouden oude stad, veel gebouwen dateren uit de 13e en 14e eeuw. Het is dus niet wonderbaarlijk dat de medina van Fez is uitgeroepen tot Unesco wereld erfgoed in 1981.

Omar legt uit dat hij ‘Sacred’, niet direct verbindt aan iets religieus. Hij ziet het als een connectie tussen mensen en plaatsen of dingen dat leidt naar een derde element. Dit derde element kan god zijn, maar ook de natuur of liefde. Hij vindt deze ‘sacred’ momenten vrijwel altijd spontaan. Hij gaat niet opzoek, maar zoals hij zelf zegt moet je net als bij vallende sterren op het juiste moment en op de juiste plaats zijn.

Deze zomer spendeert Omar in Nederland en ziet ook hier deze bijzondere ‘heilige’ momenten. Als voorbeeld geeft hij: een dochter die toegewijd is aan de zorg voor haar moeder, de tolerantie voor de verschillende culturen die hier samenwonen en ook het koekje bij de koffie.

Op deze momenten overheerst vaak meer een gevoel dan een beeld, aldus Omar. In Fez de Sacred probeert Omar dit gevoel te visualiseren. Op 28 augustus wordt de tentoonstelling officieel door Omar geopend in het Koorenhuis. Zijn werk is tot en met 5 september te bewonderen en de toegang is gratis.

maandag 11 augustus 2014

Haagse Makers Beurs

Haagse Makersbeurs beta | 27 september 2014

Op 27 september brengen we Haagse makers samen tijdens de ‘Haagse Makersbeurs beta’en laten we de stad zien hoeveel creativiteit er in Den Haag huist. De Haagse Makersbeurs is hét platform voor nerds, creatief ondernemers en kunstenaars die aan de wereld willen laten zien wat zij zelf maken.

Bouw je bijvoorbeeld effectpedalen voor een gitaar? Maak je muziek met zelfgebouwde instrumenten? Bak je de meest smakelijke taartjes die er in Den Haag te vinden zijn? Of laat je stiekem jouw zelfgebouwde drone verkenningsvluchten uitvoeren in de stad? Laat het ons zien!

Aanmelden!

Ben jij een Haagse Maker en wil jij je ingenieuze maaksels of smakelijke baksels met medemakers en nieuwsgierig publiek delen? Meld je dan aan via http://haagsemakers.nl/#!/makersbeurs/aanmelden of mail naar: haagsemakers@sustainablestudios.org

Locatie: Prins27

De Haagse Makersbeurs vindt plaats bij Prins27 dat je waarschijnlijk het beste kent als ‘Het Koorenhuis’. Prins27 biedt op de Prinsegracht en in Escamp (studio)ruimte aan creatief en cultureel ondernemers die er lessen en workshops geven en is wat ons betreft dan ook een perfecte locatie voor de Haagse Makersbeurs. Meer informatie vind je op www.prins27.nl.

Praktische info

Haagse Makersbeurs beta

27 september 2014 | 10:00 tot 17:00 uur

Prins 27 (locatie Koorenhuis)

Prinsegracht 27 | Den Haag

Entree: €2,50 (t/m12 jaar gratis)

maandag 11 augustus 2014

TEDx The Haque Salon

TEDxTheHague Liefhebber van TED Talks? Bezoek dan elke tweede vrijdag van de maand TEDxTheHague Salon (voertaal Engels). Bekijk, beschouw en bespreek de Ideas Worth Spreading van TED-filmpjes rond het maandthema. Sinds 2009 trekt TEDxTheHague volk uit Den Haag en omstreken met lol, diepgang, verbinding, gezelligheid, interactie, inspiratie, idealisme en innovatie. Gratis toegang, drankjes verkrijgbaar aan de theaterbar.  Maximaal 24 deelnemers per avond. Contact en aanmelden E-mail: tedxthehague@gmail.com

Facebook: facebook.com/TEDxTheHagueSalon Meetup: meetup.com/TEDxTheHague

 

 

donderdag 3 juli 2014

Volksuniversiteit ook in Zuid57

lees verder

lees verder

donderdag 3 juli 2014

Nieuw platform in kunsteducatie I & ART

lees verder

foto kim nuijen

lees verder

maandag 23 juni 2014

Ook bij Prins27 in het Koorenhuis lekker in de zon!

lees verder

 

lees verder